Vermiste pony die door overstroming werd meegesleurd, levend teruggevonden op het dak van een huis.

Leaf, een therapiedier uit Japan, werd door een buiten z’n oevers getreden rivier meegesleurd. De boerderij waar ze met verschillende andere dieren samenleefde, overstroomde volledig. Het personeel organiseerde een zoekactie, maar ze konden haar niet vinden.

Maar toen de overstroming begon weg te trekken, werd het kleine paardje gespot te midden van de verwoesting – op het dak van een huis.

Mari Tanimoto (49), die voor de organisatie werkt, zegt dat ze geschokt was toen ze het telefoontje kreeg met de boodschap dat Leaf gevonden was. De pony zat helemaal onder de modder en had een van haar benen verwond, maar was voor het overige ongedeerd.

De inwoners zijn verbluft over hoe ze daar geraakte. Ze zeggen dat het water nooit hoog genoeg stond om haar op het dak te doen belanden.

Het was trouwens niet zo eenvoudig om haar van het dak te halen. Redders voederden haar wortelen om haar kalm te houden, terwijl ze haar door een raam naar beneden probeerden te brengen.

Tanimoto was zo blij om de pony terug te zien dat ze moest huilen. Een andere medewerker van het centrum, Masayuki Yoshida, zei: “Ik dacht dat ze dood was. Maar gelukkig overleefde ze op het dak.”

DEEL DIT BERICHT ALS OOK JIJ DANKBAAR BENT DAT DEZE LIEVE PONY HET OVERLEEFDE!

Bron en afbeeldingen: Asia Wire via Metro UK

.