Vrouw werd omwille van haar 30 honden door echtgenoot in de steek gelaten.

Liz Haslam uit Suffolk in het Verenigd Koninkrijk deelt haar huis met 30 honden. De viervoeters gaan voor de 49-jarige boven alles – zelfs haar eigen man. Toen het echtgenoot Mike iets te bont werd met de beestenboel in huis, plaatste hij zijn vrouw voor de keuze: “Of ik, of de honden!” Liz hoefde niet lang over haar beslissing na te denken.

“Ik heb hem sindsdien nooit meer gezien, noch van hem gehoord”, zegt de dierenvriendin zonder enige spijt. “Ik was klaar om het op te geven. Hij besloot om te vertrekken en het was duidelijk zijn beslissing.”

De twee waren 25 jaar getrouwd. De Britse maakte nooit een geheim van haar grote liefde voor honden. Zeven jaar geleden verhuisde het koppel naar een groot landgoed, waar Liz “Beds for Bullies” uitbaat, een groot opvangcentrum voor bull terriërs.

Veel van de geredde dieren werden eerder gebruikt in illegale hondengevechten, liepen vreselijke schade op en hebben intensieve zorgen nodig. “Ik nam hen mee om voor hen te zorgen. Ik red honden vanuit de hele wereld die zijn neergeschoten of lelijke verwondingen opliepen”, legt Liz uit, die tevens ook moeder is van een 22-jarige zoon.

Zij wijdt haar leven aan dieren die soms een slechte reputatie hebben. Dit is een fulltime baan die weinig plaats laat voor andere dingen.

Ex Mike schatte de prioriteiten van Liz wellicht helemaal verkeerd in, want haar hart ligt helemaal bij viervoeters. Dat is ook de reden waarom Liz binnenkort weer op zoek moet naar een nieuwe thuis. Haar huisbaas is niet opgezet met de honden en eiste dat Liz een andere woning zou zoeken.

Maar ook daardoor laat de 49-jarige zich niet van haar stuk brengen. “Mijn passie voor honden is te groot. Ik heb zoveel honden een thuis gegeven, en nu zoek ik er zelf een. Ik heb ervoor gekozen, en ik vind het fantastisch.”

Zeggen dat Liz een groot hart voor dieren heeft, is nog een understatement! De viervoetige vrienden hebben echt geluk dat ze een vrouw gevonden hebben die werkelijk alles voor hen geeft – zelf al denkt haar echtgenoot daar anders over!

Bron en afbeeldingen: People en LAD Bible