Vrouw komt goede voornemen voor het nieuwe jaar na en redt het leven van een vreemde.

Vorig jaar in december maakte een 29-jarige een goed voornemen voor het nieuwe jaar om een nier te doneren en iemands leven te redden. Deze week kwam Jessica Morris haar goede voornemen na.

“Ik wist dat een nier doneren iets was wat ik wilde doen. Ik had geen interesse om fanatiek te beginnen fitnessen”, vertelde Morris.

Honderden kilometers verderop in Oakland was er een 29-jarige man genaamd David Nicherie die aan het sterven was. Hij stond op een transplantatielijst, maar ze zeiden dat het tot 15 jaar kon duren.

“Ik was depressief”, zei hij. “Ik was toen erg droevig.”

Nicherie was wanhopig. Dus postte hij een advertentie op Craigslist waarin hij zijn verhaal deed, in de hoop dat er iemand bereid was om een nier te doneren.

Marris zag de advertentie en reageerde.

“Ik wilde iemand die me zijn of haar verhaal kon doen, wat ze doorgemaakt hebben en hoe het hen zou veranderen”, zei ze. “Ik wilde ook dat het naar iemand ging die dat het meeste zou nodig hebben.”

Na maanden van testen, leerde Morris dat ze de perfecte match is.

De operatie duurde verschillende uren. Momenteel zijn Morris en Nicherie beiden herstellende in het UCSF Medical Center.

Toen Nicherie gevraagd werd over Morris, zei hij: “Ik zie haar gewoon als een geschenk van God.”

Zou jij ooit het goede voornemen maken om een nier te doneren? Laat van je horen in de reacties en DEEL dit met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: KTVU