Vliegtuig heeft 45 minuten vertraging op de startbaan. Dus maakt vrouw een foto om de waarheid over de crew te tonen.

Op elk ogenblik van de dag hangen er zo’n 14.000 commerciële vliegtuigen in de lucht. Hoewel het aantal vliegtuigen dat wereldwijd opstijgt en landt elk jaar toeneemt, kunnen het aantal start- en landingsbanen de vraag niet bijhouden. Het is dan ook geen wonder dat vertragingen zo gewoon zijn geworden!

Het is echter niet altijd het verkeer of het slechte weer die verantwoordelijk zijn voor deze vertragingen. Soms staat een onwillige passagier in het middelpunt van het drama op de tarmac!

Dankzij smartphones kan de hele wereld meekijken hoe deze vaak gestoorde passagiers voor heibel zorgen. Maar nadat Kristen Wiley een foto maakte van wat er tijdens haar recente vlucht gebeurde, toonden mensen aandacht om een heel andere reden.

Nadat Kristen onlangs vastzat in een jumbojet op de luchthaven van Seattle-Tacoma, besloot ze om een foto en een begeleidende boodschap op Facebook te posten. Er bestond een interessante reden waarom haar Alaska Airlines vlucht 748 nog geen centimeter bewogen was.

Ze deelde:

“We zitten momenteel op een vliegtuig met 45 minuten vertraging. Waarom? Omdat er een bejaarde vrouw aan dementie lijdt. Ze is erg verward en overstuur.”

Kristen wist dat het voor de vrouw een erg angstaanjagende situatie moest zijn wanneer een bewakingsagent in een geel vestje aan boord ging en haar stoel benaderde. Alleen de passagiers in de buurt konden zien wat er aan de hand was.

De bejaarde vrouw streelde haar emotionele therapiehond in een poging om de chaos rondom haar beter te begrijpen. Dementiepatiënten leven van moment tot moment, en voor hen is het erg beangstigend om plotseling als een sardientje in een volgepropt vliegtuig te zitten.

“De ongelofelijke crew van Alaska Airlines is ontzettend geduldig en medelevend, tijdens wat voor haar alleen maar een erg angstaanjagende situatie kan zijn. Ze legden elke stap uit, knuffelden haar hond en werkten met haar echtgenoot/verzorger om de beste oplossing te bedenken.”

Gelukkig bestond die oplossing er niet in om haar op een onbeschofte manier uit het vliegtuig te gooien. Toen Kristen zag dat de crew aan het doen was, was ze helemaal niet boos dat ze een beetje vertraging had. Meer nog, ze werd overmand door vreugde! Het is immers niet elke dag dat je zo’n hartverwarmend tafereel ziet.

De stewards en stewardessen waren ontzettend medelevend, en lieten de passagiers niet in het onwetende over waarom de bejaarde dame en haar echtgenoot van het vliegtuig werden geleid. Ze had gewoon wat meer rustige tijd met haar echtgenoot en puppy nodig om zich minder angstig te voelen.

“Alaska Airlines begeleidde de vrouw, haar echtgenoot/verzorger en lieve puppy rustig uit het vliegtuig, gaven haar een hotel en transport om even te rusten en het de volgende dag nog eens te proberen. De twee werden ontzettend medelevend behandeld en de situatie werd rustig uitgelegd aan de andere passagiers.”

Luchtvaartmaatschappijen krijgen op de sociale media altijd een slechte naam wanneer er een beetje drama aan boord is. Maar zelden krijgen we ook de goede dingen te zien. Kristen droeg haar steentje bij om dit hartverwarmende nieuws te verspreiden.

“Dit is hoe ik zou willen hoe er voor mijn moeder, zus, tante, dochter, nichtje, vriendin gezorgd wordt.”

Elke passagier verdient een eerste klasse behandeling tijdens de reis die we het leven noemen, en het is niet alleen een luchtvaartmaatschappij of een merk die dat moet doen. Het zijn mensen zoals jij en ik die de kracht hebben om anderen goed te doen voelen.

DEEL dit verhaal om je medemens tot goede daden aan te sporen!

Bron en afbeeldingen: FaithTap