Nadat mama: gezicht van zoon herkent op opsporingsfoto’s, weet ze dat ze hem moet aangeven.

Wanneer je een routineactiviteit doet zoals boodschappen doen, ben je even helemaal van de wereld afgesloten. Je werkt zorgvuldig het lijstje af (of je probeert je te herinneren wat je nodig had), vult je winkelwagentje, betaalt en gaat dan naar je auto:

Al die tijd ben je mentaal misschien ergens anders, denkt aan het bezoek van je ouders en wat je voor het avondmaal zal klaarmaken. Parkings zijn gevaarlijke plaatsen. Er is niet alleen veel activiteit, maar vele would-be criminelen weten dat mensen vaak afgeleid zijn wanneer ze terug naar hun auto stappen.

Dat is waarom het een goed idee is om je omgeving in de gaten te houden, je sleutels bij het verlaten van de winkel boven te halen, snel je auto in te laden en ervoor te zorgen dat je goed in het zicht geparkeerd staat.

Een vrouw was op een avond op een parking van een supermarkt in San Antonio, Texas in de VS, toen twee mannen besloten om haar als doelwit uit te kiezen.

We weten niet of ze hen zag aankomen of wat ze daarvoor aan het doen was, maar toen ze haar confronteerden, zat ze al in haar auto. In veel gevallen zouden mensen in haar situatie hun auto wellicht vergrendelen, de auto starten en wegwezen.

En dat zou ze wellicht gedaan hebben, maar terwijl ze de deur probeerde te sluiten, trokken ze een wapen. Gelukkig waren de twee jongemannen alleen maar uit op haar auto, en nadat ze uitgestapt was, gingen ze er met haar auto vandoor.

Bewakingsbeelden van de criminelen werden verspreid en er werd een beloning van $5.000 aangeboden.

De foto’s vonden hun weg naar de ogen van iemand die een van de jongemannen. Joshua Rea, herkende. Het was zijn moeder.

Ze was geschokt – net zoals elke moeder dat zou zijn – en de dag nadat de foto’s verspreid werden, nam ze haar zoon mee naar het politiekantoor zodat hij zichzelf kon aangeven. Daar bevestigde Rea dat hij een van de twee carjackers was.

Rea riskeert vervolging wegens zware overval, wat een misdrijf is. Dankzij de waakzaamheid van zijn moeder, zal minstens een van de criminelen gestraft worden. Sommigen beweren dat de moeder uit was op de beloning, maar ze belde niet naar het nummer. Ze bracht haar zoon rechtstreeks naar het politiekantoor.

ZOU JIJ ALS MOEDER HETZELFDE GEDAAN HEBBEN? LAAT VAN JE HOREN IN DE REACTIES EN DEEL DIT MET JE VRIENDEN!

Bron en afbeeldingen: Western Journal