Miljonair schenkt vermogen weg en sterft aan kanker. Nog één laatste goede daad …

Helaas zijn er veel te veel jonge mensen die te vroeg van ons heengaan – Ali Banat is zo iemand. De Australische miljonair was op jonge leeftijd al erg succesvol en hij vroeg in de 30 al meer dan hij zich kon wensen. Lange tijd genoot hij ten volle van zijn luxeleven, tot in 2015 een fatale diagnose zijn leven ondersteboven gooide.

Artsen hadden een kanker in een vergevorderd stadium ontdekt, die niet verwijderd kon worden. Toen Ali te horen kreeg dat hij nog maar zeven maanden te leven had, stortte zijn wereld in. De jongeman besefte plotseling wat echt belangrijk is in het leven. Hij verkocht meteen al zijn bedrijven en wilde vanaf nu alleen nog maar goede daden verrichten.

Hij reisde door het West-Afrikaanse land Togo en was diep geraakt door de armoede die hij zag. Terwijl hij een luxeleventje leidde en zelfs eens 500 euro betaalde voor een paar flipflops, stierven er in Afrika ondertussen mensen van de honger.

We all get one chance in this life and when allah decides to take our soul there is no coming back. We spend more then half our lives in the bathroom and sleeping and the other half at work and waiting in traffic. We have forgotten to atleast leave something for our hereafter build a water well plant a tree donate a quran smile its also a charity anything for the sake of allah so maybe just maybe the day allah wakes us up on the day of judgement we will have something to look forward to that will help us because our family our friends and all the time we waisted in this life will only be a witness against us on the day of judgment why are we so blind why are we so asleep the worse the state of tbe muslims get around the world the more we seem yo sleep love you all for the sake of allah salam

A post shared by @ matw_project on

Tijdens zijn verblijf in Togo begon Ali zijn dure kleding en modeaccessoires weg te geven aan de arme bevolking. Hij wilde zonder enig bezit afscheid nemen van de wereld. Maar dat was voor de jongeman nog niet voldoende. Hij richtte de liefdadigheidsorganisatie MATW op. Dat staat voor “Muslims Around The World”, met als doel om noodlijdende moslims te ondersteunen.

“Wat begon als een korte termijn initiatief, is uitgegroeid tot een organisatie die op lange termijn kinderen wereldwijd geluk en vreugde zal blijven brengen. MATW bouwt momenteel een dorp waar meer dan 800 arme mensen een huis zullen krijgen”, aldus de donatiepagina van de organisatie.

De organisatie focust vooral op weduwen en wezen. Er worden scholen, waterputten, gebedshuizen en ziekenhuizen gebouwd. De meeste humanitaire projecten vinden tot dusver plaats in Togo.

Tijdens de laatste weken en maanden van zijn leven, verzamelde Ali giften voor zijn hulporganisatie en bereidde zich voor op het onvermijdelijke. In tegenstelling tot de prognose van de artsen leefde hij nog 2 jaar totdat hij op 29 mei van dit jaar overleed.

Most missed girl in Affrica can't wait to hug her again❤️

A post shared by @ matw_project on

In een video die kort voor zijn dood werd opgenomen, had Ali nog een belangrijk advies aan zijn volgers: “Zoek iets waarnaar je kunt streven, zorg ervoor dat je een doel hebt. Denk erover na hoe je dat doel kunt bereiken zodat je eraan kunt werken. Zelfs als je persoonlijk niet veel hebt, help anderen dan met hun plannen.”

Ali gebruikte zijn rijkdom en tijd om anderen te helpen. Deze man is een voorbeeld voor ons allen en de mensheid!

Bron en afbeeldingen: GoFundMe en UNILAD