Menselijke ketting redt het leven van een familie op het strand.

Het was een zonnige dag op het strand in Panama City in de Amerikaanse staat Florida. Alles leek erg rustig te verlopen, totdat twee toeristen hun ogen plotseling naar de horizon richtten. Er bewoog iets in het water en Jessica Simmons dacht: “Dat moet een haai zijn.” Maar dan hoorde ze een doodsbang geschreeuw en begreep wat er echt aan de hand was. Iemand stond op het punt te verdrinken.

Een kwartier daarvoor waren Roberta Ursey, haar man, neef en haar moeder in het water gesprongen om hun twee zonen te redden. De jongens waren door de stroming meegesleurd en in zee gedreven. Maar Roberta en haar familie ontdekten algauw dat ze geen partij waren voor de krachtige stroming en ook zij hadden nu hulp nodig.

De stroming in de oceaan was zo sterk dat niet alleen het gezin van zes tevergeefs probeerde te ontsnappen, maar ook twee andere paren in de buurt zaten in de problemen. Er waren geen redders aanwezig en de politie kon alleen machteloos toekijken hoe de zwemmers vochten voor hun leven.

Bij de aanblik van deze ramp zei Jessica tegen zichzelf: “Vandaag zullen er geen mensen sterven. Dat zal niet gebeuren, we halen hen daar weg.” De jonge vrouw was altijd al een goede zwemster geweest en kon niet hulpeloos toekijken. Ze nam een bodyboard en duwde het in zee. Andere badgasten zagen haar actie en volgden haar voorbeeld. Het idee ontstond om een menselijke ketting te vormen om de drenkelingen te redden.

Meer dan 80 mensen sloegen letterlijk de handen in elkaar en baanden zich een weg in de gevaarlijke zee. Velen van hen zaten tot hun nek in het water of hadden geen grond meer aan de voet toen Jessica op het einde van de ketting de jongens en hun familie kon vastgrijpen. Hand in hand hielden ze elkaar stevig vast en zorgden ze ervoor dat niemand werd meegesleurd.

Maar toen Jessica de grootmoeder van de twee jongens aan het einde van de ketting zag, wist ze dat er iets mis was. Ze had erg veel water ingeslikt en was compleet uitgeput. Ze vroeg Jessica om de anderen te redden en haar achter te laten. Maar dat zou de jongedame niet laten gebeuren en moedigde haar aan om vol te houden. Ook zij zou gered worden. In deze zenuwslopende situatie kreeg de oude vrouw een hartaanval. Nadat ze op het strand lag, zouden de hulpverleners snel voor haar zorgen. In het ziekenhuis kon de toestand van de oma gestabiliseerd worden.

Toen iedereen in veiligheid was, brak de menselijke ketting uiteen. Er barstte een luid gejuich los en iedereen applaudisseerde. Ze hadden het gedaan. Samen hadden ze zoveel mensen van de verdrinkingsdood gered. Een overweldigende golf van emotie, vreugde en euforie maakte zich meester van het strand.

Niemand die bij de redding betrokken was, zal deze ervaring snel vergeten. Gelukkig kon deze heldhaftige daad op video vastgelegd worden!

DEEL dit om deze helden te feliciteren en te bedanken!

Bron en afbeeldingen: The Washington Post