Kind valt in het zwembad. Man ziet het vanuit raam van hotelkamer en rent naar beneden om leven te redden.

Het is eenvoudig om gewoon door je dagelijkse routine te zeilen en niet te beseffen dat iemands bestaan afhankelijk kan zijn van een enkel moment. Dat is een waarheid die een inwoner van High Point, North Carolina (VS), onlangs leerde. Corey Bennett had op 6 juni niet verwacht dat hij een leven zou redden. Meer nog, hij deed gewoon wat de meesten onder ons doen wanneer ze aan het reizen zijn.

Hij zat in zijn hotelkamer in het Days Inn in Gastonia, North Carolina, en keek uit het venster. Maar wat hij zag, deed zijn bloed stollen.

Een moeder en haar kind waren in het zwembad aan het zwemmen toen de situatie plotseling gevaarlijk werd. Bennett zag hoe het plonsen van het kind plots omsloeg in verdrinken.

“Het was een oogwenk”, vertelde hij later. “Het gebeurde zo snel.”

Bennett rende naar beneden naar het zwembad waar de moeder het kind al uit het water had getrokken. Iemand had de hulpdiensten al gebeld, maar het leek erop dat ze niet op tijd zouden arriveren.

“Toen ik hem zag, waren zijn lippen paars”, zei Bennett. Hij verloor geen tijd.

Hij zat op handen en voeten en begon meteen te reanimeren. Hij gaf mond-op-mond beademing en drukte op de borst van het kind totdat zijn knieën geschaafd waren van de druk op de ruwe beton rond het zwembad.

“Ik zei dat ik niet zou ophouden totdat hij terug ademde.” En dat deed hij niet totdat de jongen water begon op te hoesten en begon te huilen.

Niet elk kind heeft het geluk om iemand als Bennett in de buurt te hebben wanneer het zwemmen fout afloopt. Meer nog, verdrinking is de voornaamste doodsoorzaak voor kinderen tot vier jaar oud.

Bennett van zijn kant is gewoon blij dat hij kon helpen. “Ik deed gewoon wat ik vind dat elke persoon zou moeten doen”, vertelde hij.

Bekijk het videoverslag hieronder en DEEL dit bericht om deze alledaagse held te bedanken!

Bron en afbeeldingen: Western Journal