Kailyn (5) raakte verlamd tot haar moeder haar hoofdhuid controleerde

Moeder Jessica stond doodsangsten uit toen haar 5 jaar oude dochtertje Kailyn continu omver viel en steeds moeizamer sprak. 

Toen het gezin uit Mississippi gezamenlijk naar een sportwedstrijd ging, leek alles nog redelijk normaal. Kailyn stond wat slap op haar beentjes, maar dat had ook vermoeidheid kunnen zijn. Het ging echter snel bergafwaarts met het meisje. Op een gegeven moment kon ze amper lopen en praten.

Teek
Toen Jessica het hoofd van haar dochter bekeek, zag ze plots de boosdoener. Op haar hoofdhuid had zich een teek genesteld. Ze verwijderde de teek direct en bracht het meisje in allerijl naar het ziekenhuis.

Speeksel
De artsen concludeerden daar dat het meisje lijdde aan paralyse ascendens; een verlamming die ontstaat doordat het speeksel van de teek de motorische zenuwcellen lamlegt. Dat ontstaat 5 tot 7 dagen na de tekenbeet en begint bij de benen. De moeder besloot het verhaal op Facebook te delen om andere ouders te waarschuwen. “Alsjeblieft, kijk altijd goed na of er geen teek op het lichaam van je kinderen zit!”

Hieronder een video: