Jonge moeder overlijdt onverwacht – Neurochirurg maant iedereen aan om de signalen van een hersenbloeding te herkennen.

Een hersenbloeding voelt aan als de zwaarste hoofdpijn die je ooit hebt gehad, en als het niet behandeld wordt kan het tot de dood leiden. Maar wat is een hersenbloeding precies? Het zijn verzwakte plekken in de wanden van de bloedvaatjes die uitstulpingen in de bloedvaten kunnen veroorzaken.

De symptomen worden vaak verward met een eenvoudige hoofdpijn of migraine. Ingeval van een hersenbloeding treedt de hoofdpijn meteen op en ondervind je een zeer zware en stekende pijn.

De 41-jarige Lee Broadway uit North Carolina was vertrouwd met migraines, maar op een dag had ze, volgens haar echtgenoot Eric, de ergste hoofdpijn van haar leven. Ze gingen meteen naar het ziekenhuis waar duidelijk werd dat ze een hersenbloeding had. Helaas zou Lee twee dagen later overlijden.

Dit zijn enkele waarschuwingssignalen die op een hersenbloeding kunnen wijzen:

. Een barstende en verlammende hoofdpijn zoals je het nog nooit gevoeld hebt.
. Plotse overgevoeligheid aan licht.
. Beroertes
. Constant gevoel van misselijkheid en braakneigingen.
. Vertroebeld zicht.
. Vallende oogleden.
. Plotse stijve nek.
. Gevoelloosheid in het gezicht.
. Een opmerkelijk scherpe pijn boven een oog, een steek.
. Bewustzijn verliezen.

Het horen van geluiden als explosies of geweerschoten.
Als je last hebt van deze symptomen, of je ziet iemand die deze tekenen vertoont, consulteer dan onmiddellijk een arts of rep je naar het ziekenhuis. Niet alle hoofdpijnen zijn hetzelfde en de nodige voorzorgsmaatregelen treffen kan levens redden.

DEEL dit met je vrienden en familie!

.