Hond blijft maar aan neus van Eigenares snuffelen – dan beseft ze plotseling dat ze in gevaar is.

Wanneer je vriendelijkheid en medeleven toont, weet je gewoon niet hoeveel impact je daden kunnen hebben. Voor Lauren Gauthier redde haar algemeen positivisme en zorgzame aard haar leven. Ze wijdde haar hele leven aan het redden van mishandelde en verwaarloosde honden, om hen een tweede kans te geven die ze anders niet gehad zouden hebben. Dat deed ze via de organisatie Mission Beagle & Hound Rescue.

Toen Victoria, een eenogige hond, verlaten gevonden werd, wist Lauren dat ze moest helpen.

Ze had nooit kunnen weten waartoe dit zou leiden …

Toen Lauren op een dag verschillende dierenasielen bezocht in South Carolina, vond ze een heel speciale hond. De eenogige puppy genaamd Victoria was doodsbang en eenzaam. De beslissing volgde snel – de prachtige hond zou mee naar huis gaan.

“Ik zag Victoria in een asiel in Carolina en wilde haar meteen mee naar huis nemen”, vertelde Lauren.

Van zodra ze elkaar voor het eerst zagen, was er meteen een band. “Ze voelt wanneer ik overstuur en gestresseerd ben”, zegt Lauren.

Algauw begon Lauren te beseffen dat Victoria zich erg vreemd rond haar gedroeg. Er was een klein, rood plekje op de neus van Victoria, en wanneer Lauren met haar was, snuffelde ze altijd intens aan haar neus.

Na verloop van tijd besloot Lauren om het bobbeltje te laten controleren. Toen ze haar diagnose hoorde, kon ze niet geloven wat haar verteld werd.

Het kleine, rode plekje was eigenlijk basaalcelcarcinoom, een vorm van huidkanker. Omdat Victoria haar vroeg gewaarschuwd had, kon de kanker operatief verwijderd worden voor het de kans kreeg om naar andere zones uit te zaaien.

“Het is echt verbazingwekkend dat mijn hond zo vastberaden was om aan dat plekje te snuffelen”, vertelt Lauren.

“De operatie veranderde mijn gezicht, en als mijn hond het niet gezien had, zou ik het plekje wellicht genegeerd hebben. Dat had tot een verdere misvorming kunnen leiden. Honden hebben een scherpe reukzin, maar ik had nooit gedacht dat ik er persoonlijk baat bij zou hebben.”

Lauren gelooft dat Victoria haar een dienst terug wilde bewijzen nadat ze haar van de eenzaamheid gered had.

Daarnaast gelooft Lauren dat haar kanker veroorzaakt werd door het gebruik van zonnebanken. Nu waarschuwt ze anderen over de gevaren.

“Mijn advies voor tieners en anderen die overwegen om een zonnebank te gebruiken, is om het niet te doen. Er zijn zoveel andere opties beschikbaar, zoals sprays, om je fysieke verschijning te verbeteren. De kost en de schade voor je huid is veel te hoog, en hoewel ouder worden ver weg lijkt, zal je sowieso de prijs betalen voor zonnebanken van zodra je daadwerkelijk ouder bent.”

DEEL DIT BERICHT OM EER TE BETONEN AAN DE LEVENSREDDENDE TUSSENKOMST VAN DEZE HOND EN OM ANDEREN TE WAARSCHUWEN OVER DE GEVOLGEN VAN ZONNEBANKEN!

Bron en afbeeldingen: Newsner