Hond was 6 jaar lang in schuur opgesloten – bekijk zijn transformatie na een kappersbeurt

Mijn hart breekt altijd als ik hoor over huisdieren die mishandeld of verwaarloosd worden. Dieren zijn zo kwetsbaar en ze hebben onze hulp nodig, dus ik houd mijn ogen open en doe wat ik kan om te helpen.

Sommige verhalen hebben een blijde afloop. En er is niets liever dan een hond of kat die eindelijk het leven krijgt wat ze verdienen.

Bijvoorbeeld de hond Lazarus. Deze Pyrenese berghond werd verwaarloosd en moest zes jaar lang in een vieze schuur slapen.

Op een dag hoorde een goedhartige vrouw over hem, en ze besloot actie te ondernemen.

Toen ze Lazarus voor het eerst zag, was hij in slechte conditie. Zijn vacht was nooit geknipt of verzorgd. Maar onder al die vacht zat een prachtige kleine hond.

Hondenkapster Candice Skelton redde Lazarus van behoorlijke verwaarlozing. De originele baasjes van de hond waren terminaal ziek en konden niet voor hem zorgen. Hij verbleef daarom zes jaar lang in een schuur, die helemaal onder de poep zat.

Het eerste wat Candice wilde doen was Lazarus zijn vieze vacht afscheren.

Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Zijn haren zaten in de knoop en waren erg vies. Bovendien was het heel veel haar.

Er waren zes helpers en Candice zelf voor nodig om Lazarus te scheren. En toen ze klaar waren was hij 16 kilo aan haar kwijt. Dat is veel haar voor een hond van welk formaat dan ook!

En voor het eerst in Jaren kon Lazarus weer zijn wie hij echt is – een lief, prachtig, klein hondje.

Voordat Lazarus geschoren werd, kon hij nauwelijks lopen. Nu kan hij niet alleen lopen, maar ook rennen!

De volgende uitdaging was Lazarus gewend te laten raken aan menselijk contact. Het was nieuw voor hem, maar er is niets wat hij niet aan kan leren.

Big Fluffy Dog Rescue bood aan om een nieuw thuis voor Lazarus te zoeken. Hij ging naar een pleeggezin waar hij langzaam maar zeker leerde hoe het leven van een hond eruit hoort te zien.

Hopelijk vindt Lazarus snel een nieuw thuis, waar hij bedolven wordt met liefde en warmte. Het is het minste wat Lazarus verdient.

Wat is Lazarus een prachtige kleine hond, ik wens hem het allerbeste en hoop dat hij een echt liefdevol thuis vindt!

.