Een man moest zijn voet laten amputeren en serveerde het later in een tacoschotel aan vrienden.

Waarschuwing: Dit artikel bevat foto’s die op sommige lezers schokkend zouden kunnen overkomen.

Een man voederde zijn voet aan een groep vrienden nadat hij gedwongen werd om het te laten amputeren. Dit bizarre voorval kwam deze week aan het licht nadat de geamputeerde zijn verhaal deed op Reddit. Oh, en zette er enkele foto’s bij die voldoende zijn om je eetlust enkele dagen te verliezen. (Dus zullen we je een plezier doen en de expliciete foto’s voor onszelf houden).

Het verhaal werd uitgebreid opgepikt door diverse nieuwszenders en kranten, waaronder Metro UK en The Mirror. Aangezien het een eenzijdig verhaal betreft, zij het vergezeld van enkele schokkende foto’s, kan de authenticiteit ervan niet met 100% zekerheid achterhaald worden.

Religieuze wetten in de Verenigde Staten staan toe om geamputeerde lichaamsdelen mee naar huis te nemen omdat het lichaam in een stuk begraven moet worden. Maar er zijn weinig wetten in de Verenigde Staten die het eten van menselijke lichaamsdelen stikt verbieden.

Dus dat is waarom deze man – op Reddit alleen bekend als IncrediblyShinyShart – “Happy Taco Tuesday” bedacht.

Ongeveer twee jaar geleden raakte hij na een motorongeluk zwaargewond, en ondanks zijn strijd waren de dokters gedwongen om zijn voet te amputeren. De patiënt vroeg vervolgens om het te mogen hebben – en na een beetje papierwerk nam hij de voet mee naar huis.

Op 10 juli 2016, drie weken na het ongeval, nodigde hij 11 open-minded vrienden uit voor een speciale maaltijd. Er kwamen 10 vrienden opdagen.

Er waren appelflappen, fruittaartjes en chocoladecake, maar eerst was er de hoofdschotel – voet taco’s.

De man zei: “Mijn vrienden en ik maakten altijd een bepaalde grap. Als je mensenvlees op een ethische en gezonde manier zou kunnen proeven, zou je het dan doen? En we zeiden altijd uiteraard. Nou, de kans deed zich voor en ik belde hen op.”

“Eerst wilde ik mijn voet laten vriesdrogen. Hoe cool is het niet om je eigen voet als lamp of deurknop te hebben?”

“Dit ontstond allemaal uit het idee dat het mijn voet is. Het zou niet gecremeerd of in de grond eindigen. Het is een deel van me en ik wilde het terug. De meeste ziekenhuizen hebben een beleid dat ze jouw lichaamsdelen vrijgeven omdat sommige religies bepalen dat je in een stuk begraven moet worden. Dus tekende ik gewoon wat documenten.”

“Ik kwam terug thuis met de voet en kon geen opzetter vinden die me ernstig nam en vriesdrogen bleek te duur. Het zou me 1.000 euro gekost hebben om het ding te vriesdrogen. Als ik het geld had gehad, had ik het gedaan.”

“… ik nam de voet eruit en het was zo walgelijk. Het zat helemaal onder het bloed en de jodium. Nadat ik het schoongemaakt had, was ik aangenaam verrast over hoe goed het geconserveerd was.”

De voet werd gedurende de nacht gemarineerd en op smaak gebracht met uien, peper, zout, paprika en limoensap.

Later werd het op tortilla’s met tomatensaus geserveerd.

De man gaf het vlees een 6.5 op 10 en zei: “Het smaakte als buffel, maar taaier. Super vlezig en weinig vet.”

“Het was veel beter dan een hotdog of gewone hamburger. Misschien zelfs te vergelijken met gewoon spek, wat best degelijk is.”

Volgens de man zou hij zijn vrienden op voorhand duidelijk gevraagd hebben of ze bereid waren om mensenvlees te eten. “We zijn best een rare groep vrienden”, zei hij daarover.

Zou jij in de plaats van deze vrienden ook “ja” gezegd hebben? Laat van je horen in de reacties en DEEL dit met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Reddit en Mirror