Dokter zei ouders om baby te aborteren wegens “niet levensvatbaar.” Nu wordt ze 3 jaar oud.

Voor Helianny geboren werd, vertelden de dokters haar moeder, Soleannys Lugo, dat ze niet levensvatbaar zou zijn. Dat besluit kwam er nadat er verschillende misvormingen op de echofoto aan het licht kwamen. Ze suggereerden dat Lugo haar zwangerschap zou beëindigen. Als ze dat niet zou doen, zou haar dochter altijd in vegetatieve toestand leven. Maar Lugo voelde zich helemaal niet lekker bij die beslissing.

“Hoewel we te horen kregen dat ze een plant zou zijn, verzekerde ik hen van niet omdat ik ze in mijn buik voelde schoppen. Ze antwoordde op prikkels, als ik met haar praatte, reageerde ze met schoppen en ze hield van instrumentale muziek”, vertelde de Venezolaanse moeder.

Lugo hield al ontzettend veel van haar dochter en kon het zich niet voorstellen om haar geen kans op leven te geven.

Nadat ze haar beslissing nam, werd haar prachtige babymeisje na 39 weken via keizersnede geboren. Ze had inderdaad de misvormingen die de dokters voorspeld hadden: een hazenlip, niet-ontwikkelde ogen en klompvoeten en –handen.

Helianny werd ook geboren met hydrocefalus. Dit komt voor wanneer er zich vloeistoffen ophopen in de schedel. Dit opgebouwde vocht veroorzaakt niet alleen een abnormaal groot hoofd, maar kan ook tot weefselschade in de hersenen leiden.

De dokters waren zo zeker dat Lugo niet zou overleven dat ze de man van Lugo gezegend wijwater gaven om hun kind te dopen, zodat het in vrede zou kunnen sterven.

Maar ondanks haar misvormingen en complicaties, overleefde Helianny niet alleen de geboorte, maar is ze vandaag zelfs nog in leven. Ze zal dit jaar 3 jaar oud worden!

Hoewel sommigen haar kind als “lelijk” beschouwen of teveel werk om in leven te houden, bekijkt Lugo haar dochter door een heel andere lens.

“Ik zou het uiterlijk van Helianny eerder vergelijken met een bovennatuurlijke koningin omdat ze een kroontje in haar hoofd had”, vertelde ze.

Zij en haar echtgenoot deden er de voorbije drie jaar alles aan om haar een mooi leven te schenken. Ze betrekken haar bij zoveel mogelijk activiteiten, en negeren het gestaar en het gefluister.

Nu zamelen de ouders van Helianny geld in om de toekomstige operaties van het meisje te betalen en haar te helpen om maar onafhankelijk te zijn. Helpen kan via deze GoFundMe pagina.

Dit meisje leert ons om nooit op te geven en te vechten, maar zonder nooit op te geven om een engeltje te zijn!

Bron en afbeeldingen: Western Journal