Deze baby heeft elke dag een “bad hair day” en het wordt veroorzaakt door het “onkambaar” haar syndroom.

Van zodra het haar van dit meisje begon te groeien, realiseerde de moeder zich dat het erg ongewoon was. De moeder liet haar dochtertje onderzoeken en leerde dat haar dochtertje aan een zeldzame haarziekte leed. De mama hoopt nu een belangrijke boodschap over de aandoening te verspreiden.

Op 2 december 2016 veranderde het leven van Cara McGowan voorgoed. Op deze dag werd immers haar eerste kind Taylor geboren.

De bevalling verliep zonder complicaties en voor ze het wist had Cara haar prachtige baby in haar armen.

Taylor werd zonder haar geboren. Het was dan ook spannend wachten totdat haar eerste haartjes na vijf maanden begonnen te groeien. Zou ze blonde haren hebben zoals mama of eerder rood zoals haar Ierse voorvaderen?

Toen het haar van Taylor maar bleef groeien, besefte Cara dat het erg bizar was.

Nadat Cara op Google een beetje onderzoek verricht had, besefte ze dat Taylor geboren werd met het zogenaamde onkambaar haar syndroom. Dit is een aandoening die ervoor zorgt dat het haar “onkambaar” is.

En daarna volgde ook de diagnose van de dokters – Taylor had inderdaad een ongeneeslijke haaraandoening.

“Ik was compleet in shock. Hoe zou de toekomst van mijn dochtertje eruitzien? Wat we vroeger als een schattige bijnaam beschouwden, was nu niet meer grappig. Zou mijn dochter een leven vol tegenslagen te wachten staan? Beeld je maar eens in dat ze een ongelukkig leven zou moeten lijden omdat ze gepest wordt”, verklaarde de mama aan Love What Matters.

Maar blijkt dat Cara zich helemaal geen zorgen hoefde te maken. Taylor toonde haar ouders immers altijd erg duidelijk hoe ze haar kapsel wilde hebben.

“Taylor weigerde altijd om producten te gebruiken in haar haar. Ze gaf ons altijd duidelijk te kennen hoe ze er wilde uitzien. En die boodschap willen we graag met iedereen delen.”

Daarom creëerde Cara een Facebookpagina waar iedereen de avonturen van Taylor kan volgen. De moeder hoopt dat ze met haar boodschap een meer verdraagzame wereld kunnen creëren.

DEEL dit verhaal als ook jij het helemaal eens bent met deze belangrijke boodschap!

Bron en afbeeldingen: Love What Matters