America’s Got Talent: juryleden omver geblazen door “volgende Janis Joplin” die amper 13 jaar oud is.

Het dertiende seizoen van “America’s Got Talent” heeft nog niet teleurgesteld. Maar toen de 13-jarige Courtney Hadwin op het podium stapte, wist niemand waaraan ze zich mochten verwachten:

Ze was zichtbaar nerveus, zelfs in die mate dat Mel B, een van de juryleden, haar een beetje probeerde te kalmeren. “Het is oké om zenuwachtig te zijn. Compleet begrijpelijk”, zei ze. “Luister. Wees niet nerveus. Ik weet dat het een groot podium is en dat er een heleboel mensen zijn, maar je bent hier om een reden dus ga ervoor!”

Van zodra het iconische nummer “Hard to Handle” van The Black Crowes begon te spelen, waren de juryleden geïntrigeerd. Hadwin begon te dansen, maar het was pas toen ze begon te zingen dat iedereen besefte hoe getalenteerd ze wel was.

Elk jurylid zat met open mond toe te kijken, en waren compleet verbluft over het talent van deze jonge meid. Het publiek barstte uit in applaus en gaven haar een staande ovatie.

Cowell verwoordde het nog het beste: “Je was als een klein, schuchter ding toen je opkwam, en dan begin je te zingen en ben je een leeuw. Ik bedoel, gewoonweg ongelofelijk!”

Dan ging hij verder met te zeggen dat het meisje hem aan Janis Joplin deed denken, iemand die hij echt aanbidt.

Hij vertelde het verhaal hoe Janis Joplin haar eerste plantencontract tekende bij Clive Davis. Joplin was jong en had net opgetreden op het Monterey Pop Festival. Maar toen Clive haar zag optreden, wist hij meteen dat hij haar een groot platencontract moest geven. Dat was de kickstart van haar ongelofelijke muzikale carrière.

Hij eindigde zijn speech met: “Ik ben Clive Davis niet. Ik kan je geen platencontract aanbieden. Het enige wat ik voor jou kan doen, jongedame, is jou …” En dan drukte hij op de golden buzzer waardoor ze meteen naar de liveshows doorgaat.

BEKIJK HAAR VERBLUFFENDE OPTREDEN HIERONDER EN ONTDEKT WAAROM WE IN DE TOEKOMST NOG VEEL VAN DEZE JONGEDAME ZULLEN HOREN!

Bron en afbeeldingen: Western Journal