6 vreemden zijn getuige van auto-ongeluk nadat moeder tijdens het rijden even haar sociale media checkt.

Waar zouden we geraken zonder auto’s? Niet erg ver natuurlijk! We vertrouwen erop om naar het werk te gaan en vrienden in de stad of familie op het platteland te bezoeken. Ze zijn gemaakt voor uitstapjes en helpen je om te verhuizen. Autorijden is zo’ belangrijk onderdeel van het leven van de meeste mensen en we brengen er zoveel tijd in door. Voor sommigen is het zelfs een verlengstuk van wie ze zijn.

Omdat je elke dag in de auto zit en je omgeving goed kent, hebben we doorgaans een erg relaxed gevoel in de auto. Je hebt het gevoel dat je kunt multitasken, zoals even je ogen van de weg afwenden om je telefoon te checken. Eventjes maar, een seconde …

Als onderdeel van de verkeersveiligheidscampagne “It Can Wait” werd een bijzonder harde waarschuwing over afleidingen tijdens het autorijden gelanceerd. Bereid je voor op een uitzonderlijk goed geschreven en geacteerde commercial die je nekharen overeind zullen doen komen.

Het begint allemaal erg onschuldig. De video stelt de personages en de achtergrond voor. Het is een 3 minuten durende opeenvolging met verschillende personages die allemaal draaien rond een moeder en haar kind in een auto, en een man die in een andere auto naar een wedstrijd onderweg is. Het eindigt met een verwoestende klap die aantoont dat de sociale media even kunnen wachten tot het veilig is – en wanneer je dus niet achter het stuur zit.

Je zou je eigen leven of dat van andere nooit op het spel mogen zetten om even naar je telefoon te kijken, een berichtje te beantwoorden, of erger nog, om een selfie te maken. Dit kan allemaal wachten tot je veilig op je bestemming bent!

Maak van veiligheid altijd je eerste prioriteit!

DEEL deze levensbelangrijke waarschuwing met iedereen die je kent!

Bron en afbeeldingen: MetaSpoon