1 maand nadat kanker papa doodde, post hij foto’s van eerste werkdag. Het hele internet vergiet tranen.

Tyler Crowe (22) had grote schoenen te vullen als hij in de voetstappen van zijn vader wilde treden. Zijn vader, Dr. Todd Crowe, was een anesthesist aan het Oconee Memorial Hospital. Crowe werkte 23 jaar lang voor het ziekenhuis. Hij was het soort dokter die iedereen als familie deed voelen.

Hij bad samen met zijn patiënten. Als je in het putje van de zomer kerstliederen hoorde zingen, was het wellicht Dr. Crowe die een patiënt wilde troosten.

In november 2016 begon Crowe buikpijn te ervaren, en dat zou tot een verwoestende diagnose leiden. Het was het gevreesde “K” woord – kanker.

Hij had stage 4 kanker aan de galwegen. Het was al uitgezaaid naar zijn lever.

Zijn vrouw, dochters en zoon Tyler hadden weinig tijd om de diagnose te verwerken. Dr. Crowe was 52 jaar toen hij overleed, amper zes maanden nadat hij het nieuws te horen had gekregen.

Tyler was een laatstejaars aan de Clemson University. Hij wilde een loopbaan waarin hij mensen zou kunnen helpen net zoals zijn vader dat gedaan had.

Hij kreeg een baan als materiaalspecialist in het Oconee Memorial Hospital. Inderdaad: hij zou werken in hetzelfde ziekenhuis als zijn vader!

Op zijn eerste werkdag lag het verlies van papa nog vers in het geheugen. Dr. Crowe was amper een maand voordien overleden.

De nieuwe werknemer had een plek nodig waar hij zich zou kunnen omkleden, en zijn straatkledij wisselen voor een ziekenhuisschort. Maar werken in hetzelfde ziekenhuis om mensen te helpen, zou niet het enige zijn wat vader en zoon zouden delen.

Tyler kreeg opbergkastje nummer 21. Dat was het kastje van zijn vader dat sinds zijn overlijden niet meer gebruikt werd. Later postte hij een foto van zichzelf voor het kastje van zijn vader met de tekst:

“Mijn vader overleed een maand geleden en vandaag begon ik in het ziekenhuis te werken en ik kreeg zijn kastje. Ik wil gewoon mensen helpen net zoals hij dat deed.”

Mensen op het internet vergoten samen tranen toen ze de foto van Tyler zagen. Maar Tyler wil nog meer doen: “Wat me aan de gang houdt, is de vreugde van Jezus Christus en dat ik weet dat dit niet het einde is. Ik zal mijn vader weerzien, maar ondertussen zal ik het beste maken van mijn tijd hier op aarde, en wil ik zoveel mogelijk levens beïnvloeden.”

Wat een geweldige ambitie! Dr. Crowe leidde een leven ten dienste van anderen, en was voor Tyler een inspiratie om in zijn voetsporen te treden!

Bron en afbeeldingen: Western Journal